Mooiste boom van Bredene – de laureaten

11 Juni 2021

Mooiste boom van Bredene – de laureaten

Groen Bredene pakte dit voorjaar uit met een succesvolle ‘boomverkiezing’. “We zijn ondertussen halfweg.  We kunnen zes uitgelote bomen aan het brede publiek voorstellen. En het stembureau is open”, glimlacht Bruce Verburgh, secretaris van Groen Bredene en initiatiefnemer van deze originele wedstrijd.

Mooiste boom van Bredene 2021

In het kader van het bewustzijn van het belang van bomen organiseert Groen Bredene een leuke wedstrijd waarbij mensen hun liefde voor bomen kunnen uiten. Groen Bredene is op zoek naar de Mooiste Boom van Bredene!  Iedereen mocht in april een boom nomineren. Met een foto en met een mooi verhaal.  “We kregen 23 volwaardige inzendingen binnen.  Allemaal met een mooi beeld en een sterk verhaal. Uit die 23 nominaties zijn er nu zes boomverhalen uitgeloot, waaruit het brede publiek via Facebook kan stemmen op hun favoriet om dan de titel ‘Mooiste boom van Bredene 2021 te krijgen”, legt Bruce uit. 

 

Iedereen winnaar

Lucas Vandendriessche, voorzitter van Groen Bredene, vult nog aan: “We moesten met het bestuur uiteindelijk kiezen voor een methode van lottrekking in de selectie.  Het was ondoenbaar om de zes bomen te selecteren op basis van objectieve criteria.  Iedere inzending, iedere boom was zo mooi, interessant, ontroerend,..  dat we liever het lot lieten beslissen.”

“We hebben overigens beslist om iedereen sowieso op een gelijke manier in de bloemetjes te zetten. Alle inzendingen zullen mooi op tekst gezet worden door een vrijwilligster van onze werkgroep. En alle bomen krijgen een mooi fotoportret.  Die bundelen we in een fotoboek, dat iedere deelnemer van ons cadeau krijgt. In afwachting krijgen alle deelnemers overigens ook nog een leuke attentie in het kader van #maaimeiniet  ”, legt Koen Uittenhove uit.

 

De zes uitgelote bomen zijn

  • De treurwilg met het vogelkastje in Park Ramakers
  • De slangenden in de Eikenstraat
  • De populier in de Sluizenstraat, naast de volkstuintjes
  • De witte abeel bij het Visserskapelletje
  • De boswilg in de Zeesterlaan
  • De rode beuk in de Noord-Edestraat

 

Hoe stemmen?

Iedereen kan nu haar of zijn ‘mooiste boom’ kiezen tegen 20 juni. Dit kan op de Facebook-pagina van Groen Bredene: https://www.facebook.com/groenbredene