Onze lijsttrekker en lijstduwers zijn bekend!

22 Januari 2024

Onze lijsttrekker en lijstduwers zijn bekend!

Bruce Verburgh wordt de jongste lijsttrekker in jaren. Gewezen raadslid Koen Uittenhove is opnieuw kandidaat. Hij duwt de lijst, samen met huidig gemeenteraadslid Andrea Otlet.

Vorig jaar werd 8450anders boven de doopvont gehouden. Groen Bredene koos voor een verruimingsoperatie in “8450anders”.  Voorzitter Lucas Vandendriessche: “Hiermee willen we de Bredenaar een volwaardig en breed alternatief aanbieden. Natuurlijk nog steeds met een progressieve, sociale en ecologische inslag. Op de nieuwjaarsreceptie werden ondertussen de lijstrekker en de lijstduwer voor het komende verkiezingsjaar voorgesteld”. 

 

Bruce Verburgh belichaamt de toekomst als jongste lijsttrekker in jaren

8450anders pakt uit met een verrassende naam als lijsttrekker.  Gemeenteraadslid Andrea Otlet kondigt aan: “Wij hebben met de groep unaniem gekozen om onze jongste kandidaat bovenaan de lijst te zetten. We kiezen resoluut voor de toekomst. Bruce Verburgh heeft ondertussen al vier jaar lang bewezen alle positieve kwaliteiten te hebben om op een andere manier aan politiek te doen. Hij is verstandig, rustig en welbespraakt en beschikt over een goede dossierkennis. De komst van Bruce bij onze groep was een zegen. Met zijn gedrevenheid en betrokkenheid is hij echt van goudwaarde voor ons”.

Op beroepsvlak ik Bruce (32) ondernemer binnen de toeristische sector. In zijn studieperiode volgde hij de richtingen Communicatiewetenschappen en Innovatiemanagement.

 

Gewezen raadslid Koen Uittenhove is opnieuw kandidaat. Hij duwt de lijst, samen met Andrea Otlet.

Eind 2022 verliet Koen Uittenhove de gemeenteraad voor Groen Bredene, hij werd opgevolgd door Andrea Otlet.  Over de beweegredenen van Koen zijn er een aantal speculaties geweest, maar voor Koen was het eigenlijk duidelijk: “Ik had me zes jaar geleden politiek geëngageerd om op een opbouwende manier aan politiek te doen, maar ik ben zeer snel in een gemeenteraad terecht gekomen waarin het spel meerderheid-oppositie keihard gespeeld wordt. En daar kon ik mij niet langer in vinden”.

Op vandaag kan Koen zelf zijn verder engagement duiden: “Ik ben vanzelfsprekend nooit afgestapt van mijn politieke ideeën, maar het politieke bedrijf op zich werd me gewoon even te veel. Ik heb bewust een stap achteruit gezet, maar ben Groen Bredene natuurlijk blijven volgen.  Ik sta dan ook 200% achter het nieuwe project 8450anders. Ik wil dit project zeer graag mee verder uitbouwen en ondersteunen. Ik ben ervan overtuigd dat 8450anders ook staat voor een andere manier aan politiek doen en dat we daarbij de gemeenteraad ook echt naar waarde schatten”.

Vandendriessche: “Wij hebben de keuzes van Koen steeds gerespecteerd natuurlijk. En we danken Koen nogmaals voor de vele jaren inzet als gemeenteraadslid. We zijn heel blij dat Koen weer volledig aansluit bij onze groep. Er was zeer snel een akkoord dat Koen met zijn ervaring en wijsheid onze ideale lijstduwer is voor 2024. Ook uittredend gemeenteraadslid Andrea Otlet zal samen met Koen de lijst duwen”.

 

8450anders stelt zich nog steeds open voor verruimingskandidaten

De kracht van het project 8450anders ligt in het feit dat deze nieuwe partij vertrekt vanuit een zeer duidelijke basisvisie.

8450anders wil de progressieve, sociale en ecologische krachten in de gemeente bundelen en Bredene op een andere manier besturen.  De Bredenaar verdient een partij die eerlijk en verstandig investeert in wat écht belangrijk is voor de gemeente. 8450Anders wil Bredene teruggeven aan de Bredenaar door duurzaam en transparant te besturen mét de Bredenaar.


Onze partij staat open voor elke Bredenaar die zich in deze basisvisie kan terugvinden. Neem dus gerust contact op indien je wil kennismaken!