Andrea Otlet is nieuw gemeenteraadslid voor Groen Bredene

22 Januari 2023

Andrea Otlet is nieuw gemeenteraadslid voor Groen Bredene

“Koen heeft de grote verdienste dat hij persoonlijk Groen Bredene definitief op de Bredense politieke kaart heeft gezet. Onze fractie is hem dan ook zeer dankbaar voor zijn engagement van de voorbije vier jaar”

In 2018 verscheen Groen Bredene voor de eerste keer in de geschiedenis in de Bredense gemeenteraad. Koen Uittenhove werd toen gemeenteraadslid. Om persoonlijke redenen neemt Koen nu ontslag. Als eerste opvolgster neemt Andrea Otlet op 23 januari over van Koen. 

Secretaris Bruce Verburgh: “Andrea is geen groentje. Ze draait al jaren mee in de politieke beweging van Groen, waarbij ze haar stem ook in Bredene luid deed klinken. In de gemeenteraad zal ze met overtuiging een positief-kritisch geluid laten horen”.

 

Wij hebben Koen de voorbije vier jaar met een ruime groep hard ondersteund. Er is veel werk verzet en wij worden ondertussen door vele mensen gerespecteerd als een volwaardige oppositiepartij. Eind december heeft Koen Uittenhove zijn ontslag ingediend als gemeenteraadslid en dit om persoonlijke redenen.

 

“Koen heeft de grote verdienste dat hij persoonlijk Groen Bredene definitief op de Bredense politieke kaart heeft gezet. Onze fractie is hem dan ook zeer dankbaar voor zijn engagement van de voorbije vier jaar”, zegt voorzitter Lucas Vandendriessche. Hij vervolgt: “De opvolging was snel geregeld. Andrea Otlet was eerste opvolgster en haar verdiensten voor Groen en voor Bredene zijn niet te onderschatten. Met Andrea gaan we verder op de ingeslagen weg”.

 

Wie is Andrea Otlet?

"Ik ben geboren in La Louvière. In 1969 ben ik naar Bredene gekomen om les te geven in de school verbonden aan de "Home des enfants du Hainaut". Ik werd er schoolhoofd tot in 1978. Daarna heb ik tot 2004 les gegeven in een school voor buitengewoon onderwijs dicht bij Bergen. Ik bleef wel in Bredene wonen waar ik mijn sociaal leven had opgebouwd. Mijn activiteiten gaan van veel lezen tot tal van musea bezoeken, wandelen, zwemmen,... 

 

Andrea op politiek vlak:

"Ik ben al meer dan 30 jaar lid van de groene partij (in het begin Agalev). Tot in 2004 ging ik regelmatig op de regionale en algemene vergaderingen van Groen. Ik heb er veel zeer interessante mensen leren kennen en politiek veel bij geleerd. Tussen 2004 en 2010 was ik ondervoorzitter van GroenPlus West-Vlaanderen en oprichter van het krantje ‘De Fluitketel’."

 

Verkiezingen 2006

We doen voor het eerst mee aan de lokale verkiezingen en vormen een kartel Groen/Spirit. We haalden nipt geen zetel maar ik kon in veel raden zetelen zoals de cultuurraad, MINA-raad, beheersorgaan van de bibliotheek, beheersorgaan gemeenschapscentrum en GECORO. Daar heb ik veel geleerd over het Bredense politieke leven. Ik stond ook op de lijst voor de Provincie.

 

Verkiezingen 2012

Ik stond op de lijst voor de Provincie. 

 

Verkiezingen 2018

Eindelijk bereiken we het ultieme doel, Groen Bredene zit in de gemeenteraad! Mijn doel was bereikt! De voorbije jaren was ik namens Groen Bredene lid van de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf.