Welkom Nathalie en Maurice, onze eerste verruimingskandidaten

14 November 2023

Welkom Nathalie en Maurice, onze eerste verruimingskandidaten

De verruimde groep van 8450Anders heeft er sinds deze week officieel twee nieuwe krachten bij.

In september van dit jaar werd 8450anders boven de doopvont gehouden. Groen Bredene koos voor een verruimingsoperatie in “8450anders”.  Voorzitter Lucas Vandendriessche: “Hiermee willen we de Bredenaar een volwaardig en breed alternatief aanbieden. Natuurlijk nog steeds met een progressieve, sociale en ecologische inslag. En onze oproep heeft succes.  We kunnen nu reeds twee stevige verruimingskandidaten voorstellen die volgend jaar op onze lijst zullen staan”.


Eerste verruimingskandidaten

Vrij snel na de oproep is 8450anders in contact gekomen met enkele verruimingskandidaten. En twee Bredenaars zijn ondertussen zeer gemotiveerd om actief mee te werken aan 8450anders. Zij nemen beiden plaats op de lijst 8450anders in het verkiezingsjaar 2024.


Nathalie Vanden Eeden
kwam bij de vorige verkiezingen op bij SP.a (Vooruit). Daarover vertelt Nathalie (46): “Aan die verkiezingscampagne heb ik niet zo’n goede herinneringen. Maar ik ben nooit blijven stilstaan; dat politieke vlammetje in mij is steeds blijven branden. Het aanbod van een volwaardig politiek alternatief heeft me nu opnieuw over de streep getrokken. Ik heb sterk het gevoel dat ik bij 8450anders echt de kans krijg om mijn visie en projecten waar te maken”

Nathalie is de mama van Nand en Leon. Ze woont al vele jaren in Bredene. Beroepshalve werkt Nathalie bij een bedrijf dat zich specialiseert in interim-management bij lokale besturen.  “Op deze manier ben ik zeer vertrouwd met het reilen en zeilen binnen gemeentes. En ik ben er van overtuigd dat het in Bredene nog veel beter en anders kan”, besluit Nathalie.

Maurice Vermeersch is bekende Bredenaar en sluit zich ook aan bij 8450anders. Maurice (57) heeft een internationale carrière achter de rug bij Defensie. Hij was daarbij zeer veel in het buitenland (Turkije, Iran, Irak, Koerdistan).  Hij heeft zes aardbevingen en 1 bomaanslag overleefd. Maurice heeft al wat meegemaakt in zijn leven dus.  De laatste zes jaar is hij terug in België en nu heeft hij zich volledig omgeschoold tot een semiprofessionele edelfigurant in ondertussen een 300-tal nationale en internationale media-producties, waaronder 2 Hollywood-films en een Chinese topserie (380 miljoen kijkers). Maurice: “Ik woon ondertussen zes jaar in België. Iedereen kent mij ondertussen als een opvallende en kleurrijke verschijning, die graag onder de mensen is. Aan de andere kant wil ik als mediafiguur zeker ook iets betekenen voor de lokale gemeenschap.  Er zijn zoveel problemen binnen de gemeente en die wil ik aanpakken, samen met 8450anders”.

Gemeenteraadslid Andrea Otlet getuigt: “Wij zijn eigenlijk zeer snel akkoord gekomen. Maurice staat 100% achter ons partijprogramma en we hebben Maurice leren kennen als een warme wereldburger met een open visie.  En vooral ook als iemand met een warm hart op de juiste plaats”. 

8450anders staat nog steeds open voor verruimingskandidaten

De kracht van het project 8450anders ligt in het feit dat deze nieuwe partij vanuit een brede visie ontwikkeld heeft op Bredene en een zeer duidelijke basisvisie heeft.

8450Anders wil de progressieve, sociale en ecologische krachten in de gemeente bundelen en Bredene op een andere manier besturen. De Bredenaar verdient een partij die eerlijk en verstandig investeert in wat écht belangrijk is voor de gemeente. 8450Anders wil Bredene teruggeven aan de Bredenaar door duurzaam en transparant te besturen mét de Bredenaar.

Deze visie vertaalt zich in een stevig partijprogramma dat steeds meer vaste vorm krijgt. Verruimingskandidaten zetten zich vanzelfsprekend voor 100% achter dit programma. De actuele versie van het programma zelf kan individueel opgevraagd worden bij de voorzitter.